Juledekorationer – inspiration og ideer

Juledekorationer – inspiration og ideer

JuledekorationDen mørke tid nærmer sig, hvor de levende lys får overtaget, og hvor der skal skrues op for den hjemlige hygge indendørs. Det er nu man skal til at tænke på de hyggelige stunder i stuen med familien.

Nu har den stået på grillhygge på terrassen, dasen i solen og andre udendørs aktiviteter.

En af de ting som vi dansker hygger os med er dekorationer, og især juledekorationer. Vi bruger mange timer på at designe og kreerer flotte og fantasifulde sammensætninger af blomster, gran, sløjfer og levende lys. Vi bruger det til at samle familien til hygge omkring spisebordet. Det er ikke altid at dekorationerne bliver perfekte, men det er jo heller ikke meningen. Det handler om processen, og ikke altid målet.

Her er samlet et par inspirerende tips til, hvordan du får dine juledekorationer til at ligner professionelle kreationer.

Brug tørrede frugter

I efteråret er det højtid for mange frugter – især æbler er der mange af på den årstid.

Tag et par stykker og skær dem i skiver, og lig dem til tørre et lunt og tørt sted. Efter noget tid vil du opdage at æbleskiverne begynder at trække sig sammen, og de vil begynde at rynke sig. Det er netop den effekt vi gerne vil have frem.

Når tiden kommer til at vi skal i gang med at lave juledekorationer, så er de helt perfekte som pynt.

Sæt æbleskiverne på et stykke ståltråd – hvordan de vender er op til dig – og nu kan du stikke dem ned i din dekoration. De giver en flot dæmpet farve nuance, som passer glimrende til julen.

Dekorationer med levende lys

Dekorationer med levende lys er jo enhver børnefamilies mareridt.

Vi kender nok alle den tanke med at ”…har vi nu slukket for stearinlysene i juledekorationen?” når man er på vej til julefrokost. Eller er der en af børnene der ved et uheld kommer til at vælte et af de flotte rød lys ned i det knas tørre gran – så kan det gå stærkt, og en husbrænd er nært forekommende.

Men her er et par tricks som kan afhjælpe de bekymringer, og som kan hjælpe til at du stadig kan have juledekorationer med levende lys i.

Det bedste råd er at bruge lysestager som er høje nok til at de stikke oven over selve dekorationen. Der fås mange forskellige typer af lysestager, men det sikreste er at bruge lysestager lavet af metal. Stål er at foretrække, da det tåler en meget høj varme i forhold til aluminium.

Arranger dine stål lysestager og dekorer under dem med gran, dine tørrede frugter, mos og hvad du ellers kan finde på. Du kan eventuelt sætte det hele på et fad, hvor du kommer en lille klat abesnot eller dobbeltklæbende tape under lysestagerne så de ikke vælter når du flytter rundt på din juledekoration.

Nu har du designet en flot dekoration, hvor du ikke behøver at være bange for brænd, men hvor du kan nyde lysene.

Vindueskarmen er perfekt til juledekorationer

De typiske stede hvor vi har juledekorationerne stående er på spisebordet eller på sofabordet. Men et alternativ kan være at inddrage en hel vindueskarm. På den måde får du mere plads til at designe din dekoration, og du kan tage flere rekvisitter i brug.

Du kan for eksempel som nævnt før, bruge dine stål lysestager i flere forskellige højder. Du kan også mikse med andre lysestager, for at lave lidt variation.

Sidste år havde vi hjemme hos os en dekoration som også fungerede som adventskrans. Vi havde taget en firkantet lysestage med plads til 4 lys i, og dekorerede under den. Vi havde også pyntet lysestagen lidt med røde sløjfer.

Hvis du vælger at pynte op i vindueskarmen, så har du også et sted som er forholdsvist sikkert i forhold risikoen for væltede stearinlys.

Det var så lidt tips til, hvordan du selv kan designe dine juledekorationer. Husk det er kun fantasien der sætter grænser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.