Design, filtet uld og indre billeder i hovedet

Design, filtet uld og indre billeder i hovedet

Puder og hynder fra Lene FrantzenMød designeren Lene Frantzen, som har designet stolehynderne og sofapuderne i Slice serien.

Jeg har taget en snak med designeren Lene Frantzen, for at finde ud af hvordan hun arbejder, og hvor hendes inspiration kommer fra.

Lene er både designer og kunsthåndværker, og hendes tilgang til design er meget praktisk – som du også vil opdage. Hun har skabt et univers af filt, og hun har udviklet sin egen måde at filte uld på.

Hun har designet stolehynden Seat Slice som er blevet tildelt den meget berømte og eftertragtede designpris “DESIGN PLUS” i 2005. Og som udløber af Seat Slice er der kommet flere produkter til i årenes løb – bl.a. Sofa Slice og Puf Slice.

Lene’s design er unikt fordi materialet får lov til at arbejde med, og hendes fantastiske produkter altid håndlavet af Lene selv.

Hendes produkter er meget farverige, og som interiør til hjemmet er de med til at understøtte den skandinaviske designstil, hvor enkelthed, minimalisme og funktion er nøgleord.

En verden af indre billeder, kunsthåndværk og funktionalitet

Hvorfor blev du designer?

-Jeg tænker i billeder, ser ideer som billeder i min indre filmlærred, billeder som skal prøves af, om det nu også kan lade sige gøre i den virkelige verden. Jeg tænker med mine hænder og med mit håndværk.  Jeg kan ikke lade være med at afprøve mine ideer, derfor er og bliv jeg designer.

Hvor er du uddannet?

Uddannet på Designskolen Kolding, den gang det hed Kunsthåndværkerskolen Kolding og man lærte sit håndværk.

Hvad er dine inspirationskilder?

Mine indre billeder som kommer når jeg arbejder med materialet eller fra oplevelser og stemninger, det kan være noget jeg har set eller sanset, – det kan også komme ved en gåtur i naturen, lys/skygge eller bare stilheden der giver plads til nye billeder.

Har du en design filosofi, og hvordan lyder den?

Jeg designer funktionelle brugsting der samtidige er kunstværker. Designer og producere alt selv, har alt i hænderne rigtig mange gange.

Hvad er dit ynglings materiale?

Mit materiale er uld og jeg har min egen unikke filt teknik.

Prøv at beskriv din arbejdsproces, ud fra et valgfrit produkt som du selv har designet?

Min produktudvikling starter tit med at jeg ser/forestiller mig noget i mit indre billede univers. Nogle gange tegner jeg lidt på det, andre gang går jeg direkte i gang med materialerne.

Jeg tænker med mine hænder og der skal laves mange modeller og mange tegninger samt mange materiale prøver.

Nogle gange opgiver jeg og lader det ligge i dage/måneder eller år før jeg tager det op igen, og igen lader mine hænder og mit materiale tænke videre. Tit skal produktet forenkles og nu skal der tænkes rationelt:

  • hvordan laver jeg det?
  • hvilke hjælpemidler/maskiner skal der bruges,
  • hvordan nedsætter jeg produktionstiden. (Da produktets pris ikke må være unødig høj.)

Pludselig er det der – Sådan.

Hvilket produkt kunne du godt tænke dig at du have designet? 

– ingen – Det har jeg aldrig tænkt over.   Jeg er glad og stolt over at have designet og filtet  “Slice” universet  – mine egne produkter .

Hvad er din favorit designklassiker?

Jeg har ingen favoritter – glædes bare over at se noget godt design.

Indblik og berigelse

Tak til Lene, for at berige os med dette personlige og meget spændende indblik i hvor og hvad der inspirere dig. Samtidigt meget spændende at høre hvordan en designer arbejde med udvikling af design og interiør produkter til hjemmet.

Hvis du har spørgsmål til Lene, er du velkommen til at skrive dem herunder i kommentarfeltet. Så vil jeg viderebringe dem til Lene, så du kan få svar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.