Læder kontorstole – vi tester 4 af de bedste

Læder kontorstole – vi tester 4 af de bedste

I en god læder kontorstol befinder man sig langt bedre, end man gør i en traditionel kontorstol. Der findes desuden ikke noget andet sted, hvor man sidder længere tid ad gangen end på sin arbejdsplads eller sit hjemmekontor.

Det gør på mange måder kontorstolen til et arbejdsredskab på linje med det øvrige kontorinventar og det er derfor heller ikke i forbindelse med et indkøb af en ny læder kontorstol, man bør spare. Især fordi de mange timers stillesiddende arbejde hos mange medfører problemer med både ryg, skuldre og nakke. Noget der tit forplanter sig til resten af kroppen, der jo også gerne skulle kunne bruges til andet end at arbejde og desuden skal holde i mange år.

Det er derfor af yderste vigtighed, at den læder kontorstol du har til rådighed er af høj kvalitet, så du både passer godt på dig selv og sidder behageligt. Samtidig gør det heller ikke noget, at den valgte læder kontorstol har et flot design og passer ind til kontorets øvrige inventar.

Vi har derfor testet 4 forskellige kontorstole, så du er godt klædt på til at finde præcis den stol, der matcher dine behov og krav til en læder kontorstol af god kvalitet.

Generelt omkring valg af læder kontorstol

Når du skal finde den læder kontorstol, der passer til dig, er der nogle generelle krav, der bør være opfyldt. Ved at vælge en læder kontorstol med nedenstående specifikationer, sikrer du nemlig, at kontorstolen kan indstilles individuelt, så den passer til din højde og din foretrukne måde at sidde på.

En god læder kontorstol bør som udgangspunkt:

  • Kunne indstilles i højden.
  • Have hjul, så du kan flytte stolen og skifte afstand til skrivebordet uden at skulle foretage et løft.
  • Give god støtte i lænden, da det ofte er her, mange falder sammen henover arbejdsdagen og dermed får ondt i ryggen.

Derudover kan det være en fordel at kontorstolen har armlæn, som lader dig indtage en mere behagelig hvilestilling – især hvis du skal tale i telefon eller læse. Armlænene yder også god støtte, når du skal skrive på et tastatur, hvormed skulderproblemer kan forebygges.

Vi har kigget på et udvalg af læder kontorstol som du kan købe på Istol.dk. Hvis du vælge at købe din nye læder kontorstol hos Istol.dk får du fordele som GRATIS levering, 14 dages med fuld returret og GRATIS returfragt hvis du fortryder dit køb.

Supreme Executive kontorstol i læder

En ægte læder kontorstol

Med sit lidt eksklusive udseende og meget lækre polstring giver denne læder kontorstol ved første øjekast indtryk af at være en luksusmodel. Det matte, ægte læder på overfladen er både behageligt at røre ved og smukt at kigge på. Derudover er alle syninger udført på en måde, så de ikke bliver slidte eller generer i forhold til siddekomforten.

Kombineret med det blanke krombelagte metal på både armlæn og fødder, er helhedsindtrykket i top samtidig med, at det stilrene udtryk passer ind i den moderne indretning.

Stolen har et væld af indstillingsmuligheder, men udmærker sig især ved at kunne indstilles trinløst i vippet. Det betyder, at du kan sidde i præcis den tilbagelænede stilling, du kan lide og således ikke er begrænset af 2-3 standardindstillinger.

Derudover kan kontorstolen indstilles efter vægt, så komforten er god for alle. Det gør denne læder kontorstol til et oplagt valg på kontorpladser, der benyttes skiftevis af flere personer. Stolen har også en lidt større siddedybde end mange andre stole. Det gør den især velegnet til høje mennesker.

Vores vurdering

Med en læder kontorstol som denne får man alt, hvad man har brug for i forhold til indstillingsmuligheder. Samtidig er det tidløse design en oplagt mulighed for at få sin kontorstol integreret i den øvrige indretning. Den stikker ikke ud rent visuelt og det er især en fordel, hvis kontorstolen skal bruges til en hjemmearbejdsplads i f.eks. stuen eller soveværelset.

Stolen bliver desuden leveret samlet, så du er sikker på, den er monteret korrekt og at alle indstillingsmuligheder derfor fungerer fra første gang, du sætter dig i din nye kontorstol.

Når du gør dette, vil du i øvrigt opdage, at stolen selv forsøger at tilpasse sig din måde at sidde på. Det kan i starten føles en smule anderledes, at stolen selv vipper i sædet afhængigt af, om du læner dig for- eller bagover. Funktionen tjener dog det formål, at du altid får den bedst mulige støtte uanset siddestilling  – og når du først har vænnet dig til funktionen, kommer du også til at sætte pris på den.

Læderet føles desuden både blødt og behageligt at sidde på, også med bare ben på en varm sommerdag. Det er desuden støjsvagt og knirker således ikke, hvilket mange læder kontorstole i en billigere prisklasse kan have en tendens til.

Next læder kontorstol

Læder kontorstol i flot design til billige penge

I den lidt billigere ende af skalaen for læder kontorstole finder man denne model fra Next, hvor det er valgfrit om armlænene skal monteres. Det betyder, at man med denne stol også kan få en læder kontorstol uden armlæn – noget som mange foretrækker, hvis pladsen på kontoret er trang.

Designet er minimalistisk og kontorstolens lette udtryk, gør den til et godt valg, hvis der er behov for at spare på pladsen. Denne stol fylder nemlig ikke så meget som de større og mere polstrede modeller.

Det tynde udseende på denne læder kontorstol snyder dog og selvom den umiddelbart ikke ser så robust ud, er det dog langt fra tilfældet. Bag det elegante udtryk gemmer sig nemlig de fleste nødvendige indstillingsmuligheder og en rigtig god siddekomfort uanset kropsbygning.

Siddehøjden er justérbar og som en ekstra bonus kan denne yderligere øges med en supplerende gaspatron, hvis man er højere end de fleste. Stolen er i øvrigt også et populært valg som konferencestol, når deltagerne skal sidde ekstra godt.

Vores vurdering

Med stolens simple og elegante design har man opnået en rigtig fin siddekomfort, er komforten alligevel rigtig fin. Det skyldes især, at stolens ryglæn er formet med et naturligt svaj, så lænden automatisk støttes.

Der er imidlertid ikke meget polstring på stolen og hvis man gerne vil sidde blødt, er stolen ikke det oplagte valg. Der er dog ikke tale om, at stolen er hård at sidde i. Den er blot knapt så lænestolsagtig som mange af de andre modeller på markedet. Til gengæld udmærker den sig især ved, som tidligere nævnt, at kunne benyttes uden armlæn. Det er en stor fordel, hvis man er typen, der føler sig en smule indespærret eller hæmmet af disse.

Læderet er desuden lækkert både at føle og sidde på. Stolen bliver heller ikke for varm at sidde i, også selvom der er tale om længere perioder.

Nexus Comfort læder kontorstol

Billig læder kontorstol i elegant designI en læder kontorstol af denne type, sidder man næsten lige så godt som i en lænestol. Polstringen er tyk, læderet af en blød og eksklusiv kvalitet og de forskellige polstringszoner bidrager hver især med den helt korrekte støtte til både nakke, ryg og lænd. Ryglænet kan desuden vippes tilbage til præcis den position man ønsker og låses fast.

Stolen er derudover støbt i ét og polstret med ægte læder på alle siddeflader. Det øger stabiliteten og holdbarheden og giver et flot helhedsindtryk. Armlænene er ligeledes betrukket med ægte læder i ét stykke og benene er af krombelagt aluminium.

Bagsiden er beklædt med økologisk skind, der matcher både farve og struktur på læderet og de synlige syninger og lette rynkeeffekter giver et eksklusivt udtryk. Nexus Comfort er i øvrigt testet og godkendt i forhold til både brug og holdbarhed, hvilket betyder at stolen kan holde i mange år.

Vores vurdering

Ved første øjekast kan denne læder kontorstol se en smule bastant ud i sit udtryk – især i forhold til mange af de andre mere minimalistiske modeller på markedet. Når først øjet får lov til at hvile på kontorstolen opdager man dog, at selve opbygningen alligevel virker let. Især i kraft af overstykket med de flotte syninger, der er udført med perfektion.

Stolen er også god, hvis man har brug for lidt ekstra bredde, da armlænene giver god plads. Der er også mulighed for at indstille sædehøjden på helt op til 57 centimeter, hvilket gør denne læder kontorstol til et godt valg, hvis man er høj.

Der hvor man oftest kan mærke store kvalitetsforskelle på kontorstole er i vippefunktionen. Også her er Nexus Comfort i en klasse for sig. Vippefunktionen er yderst stabil og man føler således ikke, man er ved at tippe bagover. Heller ikke når ryglænet er i yderste vippeposition. Kontorstolen er i øvrigt så glidende i sin vippefunktion, at det leder tankerne hen på en gyngestol.

Læderet er derudover yderst behageligt at sidde i og selv efter flere timer i stolen, er komforten stadig i særklasse.

ErgoHuman – ergonomisk læder kontorstol

Ergohuman læder sort

Her er tale om en verdenskendt læder kontorstol, som ikke alene har en lang række indstillingsmuligheder, men også er særlig udviklet til at skabe 100% individuelle siddepositioner.

Det er gjort ud fra tanken om, at ikke to personer er ens og med den viden i baghovedet, at selv få millimeters fejljustering kan resultere i fysiske gener hos brugeren.

Med andre ord kan denne læder kontorstol indstilles på alle led og kanter: Både hvad angår vinklen på armlænene samt bredden mellem disse og højden på både ryg, nakkestøtte og sæde.

Desuden kan ryglænet og sædet indstilles uafhængigt af hinanden. Noget der yderligere bidrager til en korrekt ergonomisk sidestilling.

Vores vurdering

De mange indstillingsmuligheder på den lidt futuristisk udseende ErgoHuman læder kontorstol betyder, at man skal sætte sig ind i, hvordan man betjener de forskellige funktioner. I hvert fald hvis man ønsker at opnå den fulde effekt af de ergonomiske muligheder.

Når først man har fået indstillet den nye læder kontorstol korrekt, både hvad angår højde, bredde og siddedybde, er den dog rigtig nem at justere midlertidigt undervejs i arbejdsdagen. Man sidder også behageligt og føler sig godt støttet i hele kroppen.

Der er dog ikke tale om en kontorstol af direktørtypen, man kan flyde i. ErgoHuman giver derimod støtte til hele kroppen og er et af de bedste valg du kan træffe i forhold til valg af læder kontorstol, hvis du gerne vil forebygge rygproblemer og muskelspændinger eller måske endda komme de eksisterende til livs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.