Kontorstole – anmeldelse af ergonomiske kontorstole

Kontorstole – anmeldelse af ergonomiske kontorstole

Anmeldelse af kontorstole

Som designer og multimedia designer foregår meget af min tid med at sidde ved computeren. Jeg havde derfor for ikke så lang tid siden brug for at finde mig en ny kontorstol. Jeg havde sat nogle kriterier op for at finde frem til den mest optimale kontorstol til mig og mit forbrug.

Mine ”must have” kriterier var følgende:

  • Kontorstolen skal støtte min lænd
  • Kontorstolen skal kunne indstilles i højden
  • Sæde og ryg skal kunne indstilles separat fra hinanden
  • Kontorstolen må gerne have en nakkestøtte
  • Kontorstolen skal have hjul

Mine ”Nice to have” kriterier var følgende:

  • Flot design
  • Kontorstol med armlæn
  • Kontorstol med høj ryg 

Køb kontorstolen online

Jeg søgte lidt rundt på internettet, for at bliver klogere på hvad der fandtes på markedet for kontorstole. Da meget af min tid nu alligevel forgår med at arbejde med internet relaterede projekter, kunne jeg jo lige så godt købe min nye kontorstol online.

Til at starte med søgte jeg på ”køb kontorstol online” og jeg faldt over webshoppen www.istol.dk, som jeg syntes så pålidelig og professionel ud. De har hurtig levering 1-2 dage, og så er fragten GRATIS.

Der er rigtig mange forskellige kontorstole at vælge imellem på shoppen. I deres menu stod der Ergonomisk Kontorstol, Læder kontorstol, Stof kontorstol – så det så jo ud til at være det rigtige sted at søge kontorstol.

I forhold til mine egne krav, så fandt jeg hurtig ud af at det var en ergonomisk kontorstol der var god for min ryg jeg søgte.

Jeg vil ikke røbe hvilken stol jeg valgte, men det er en af de 3 kontorstole som du kan læse om herunder.

God fornøjelse.

IOO KMD  – Ergonomisk kontorstol

Ergonomisk kontorstol IOO KMDErgonomisk kontorstol – billig og godt design.

IOO KMD er en ergonomisk kontorstol med utallige individuelle indstillingsmuligheder. Dette gør det muligt for dig at indstille kontorstolen så den passe helt perfekt til din krop. Det betyder også at får den uundværlige støtte som gør at du kan holde til at sidde hele dagen. Din krop bliver ikke træt, og det betyder så igen at du bliver mere effektiv fordi du sidder komfortabelt.

IOO KMD er en ergonomisk kontorstol i meget høj kvalitet.

Sidder du meget ved kontorbordet, kender du sikkert til at blive træt i ryg og lænd. Med en ergonomisk kontorstol som IOO KMD har du mulighed for at mindske presset på din krop, og får dermed en høj komfort ved skrivebordet.

Innovationen er helt i top på den her stol

Ryglænet er fremstillet af en modstandsdygtigt, slidstærkt og skridsikkert gitter vævning.

Hovedstøtten er en genistreg i og med at den er elastisk justerbar og følger dit hoveds bevægelser.

Den elastiske og justerbare støttepude som støtter lænden, kan reguleres uden at du skal rejse dig fra stolen. Med et smart lille joystick under sædet regulere du nemt højden, dybden og synkroniseringen af kontorstolen. Synkronisering betyder at både sæde og ryglæn følger dine bevægelser, som kan fastlåses med joysticket.

Armlænene kan justeres op og ned, frem og tilbage, ind og ud – altså er de multijusterbare, så du opnår en ergonomisk korrekt stilling til dine underarme.
Understellet er fremstille af aluminium, og hjulene er bløde og begrænse slidtager på hårde overflader.

Alt i alt en flot kontorstol i et design som jeg vil betegne som gennemført og velovervejret.

Min vurdering

Grunden til at jeg godt kan lide designet er at der ikke kun er tænkt på udseendet – alle kan lave en flot stol. Der er også tænkt på at mindske slidtagen på kroppen. Det har man gjort med nogle smart løsninger, som ikke kun er mekaniske løsninger, men rent faktisk løsninger der tage hensyn til din krop i men du sidder i stolen.

Prisen synes jeg også er meget rimelig. Ja, det er ikke en Herman Miller kontorstol du får, men prisen er også 2/3 af en Herman Miller Stol. Det betyder jo så også at du ikke skal forventer helt den samme kvalitet, men her får du stadig en rigtig god ergonomisk kontorstol til fornuftige penge.

Nietzche ergonomi kontorstol

Nietzche ergonomi kontorstol

God ergonomi kontorstol med patenteret siddesystem!

Med Nietzche ergonomi kontorstol undgår du ømme muskler og led. HaraTech har med sit patenterede siddesystem designet en revolutionerede kontorstol som SKAL prøves, især hvis man går med rygproblemer.

Nietzche ergonomi kontorstol fra HaraTech

Med denne revolutionerede ergonomi kontorstol fra HaraTech, undgår du spændinger og rygsmerter. Kontorstolen her et patenteret siddesystem som giver din krop den perfekte støtte i alle siddesituationer.

Tænk at kunne sidde ved skrivebordet en hel dag uden at blive træt i kroppen. Med ergonomi kontorstolen fra HaraTech kan dette næsten gå i opfyldelse.

Hvorfor kun næsten spørger du sikkert?

Det er fordi vores krop skal bevæges, og ingen stol kan kompensere for dette. Men med denne kontorstol kommer du tæt på. Det patenterede siddesystem der synkront giver nemlig den perfekte støtte til din krop uanset hvilken siddestilling du sidder i. En rigtig god stol til alle der sidder meget ved skrivebordet.

De todelte sædepuder er bevægelige. Det vil sige, hvis du bevæger dig fra den ene balle til den anden balle, så vil din korpsvægt også skifte position. Det betyder også at din krop bliver belastet forskelligt.

Hvis du sad på én siddeflade – som de fleste kontorstole er bygget op omkring – så vil din korpsvægt blot trykke mere på den ene balle end på den anden. Men med det todelte sæde bliver vægten fordelt, og dit blodomløb bliver ikke mindsket i de ene ben, som ellers kunne være tilfældet. Den forreste del af siddepuderne er gjort elastiske. Det er de for at du ikke skal bremse blod tilførselen til dine underben når du sidder i længere perioder.

Ryggen er opdelt i 3 separate dele. Det giver igen en fleksibilitet som er med til at støtte din ryg synkront alt efter hvordan du sidder på stolen.

Min vurdering

For et par tusinde kroner mere end hvad IOO KMD kontorstolen koster, får du her en helt igennem god og komfortabel ergonomi kontorstol. Du vil kunne sidde i den i længere tid end andre kontorstole, uden at blive stiv i kroppen.

Rent design mæssigt fejler stolen ikke noget i forhold til funktionerne, her ligger standarden meget højt og er gennemført til mindste detalje.
I forhold til det visuelle design, er det min mening at stolen ikke helt følger med standarden som den har i funktioner. Man har ikke helt formået at få integreret formen i funktionerne – nemlig at gøre den simple at kigge på. Men det er kun kosmetisk, og har intet med komforten, ergonomien og funktionerne på kontorstolen at gøre.

I østen, hvor stolen er designet og udviklet, har man en helt anden design tradition end vi har her i Europa, og især her i Skandinavien. Vi er oplært til at vores designs skal være enkle og simple i form og funktion, hvorimod i østen må det gerne være teknisk og udtrykke mange muligheder.

Men alt i alt en rigtig god kontorstol, især hvis du døjer med rygproblemer, og skal sidde i lange perioder af gangen.

Doctor fra HaraTech – design og ergonomi i én kontorstol

Designer kontorstol - Doctor fra HaraTech

Designer kontorstol – ergonomisk og fleksibel – God og billig!
Kontorstolen ”Doctor” fra HaraTech er også med det patenterede ergonomiske siddesystem. Kontorstolen giver dig komfort og design i én og samme stol.

Designer kontorstol med ergonomi i højsædet

Denne designer kontorstol er et rigtig godt miks af de 2 tidligere stole jeg har skrevet om her i artiklen.

Den er bygget op omkring HaraTechs patenterede ergonomisk siddesystem, som synkront tilpasser sig din siddestilling, så din krop altid har den rette støtte. Det samme system som på Nietzche kontorstolen.

Sammen med det patenterede siddesystem, er det ergonomiske og fleksible ryglæn delt op i tre sektioner.

Det er med til at mindske belastningen på din ryg og lænd. Her er det vigtig at fremhæver lændestykket som synkront følger din nederste del af ryggen, så du altid har den optimale støtte til lænden.

Og i forhold til mange andre kontorstole undgår du i højere grad spændinger og smerter i ryg og lænd. Kontorstolen er designet til at kunne justeres på et utal af måde, så den kommer til at passe netop din ryg og siddestilling.

Min vurdering

I mine øjne er den her kontorstol en god blanding af de to tidligere stole jeg har skrevet om. Den har et flot visuelt design – ikke helt så flot som IOO KMD kontorstolen – men bestemt flottere end Nietzche.

Når jeg kigger på funktions designet vil jeg sige at den her stol har nogle meget høje standarder, og den er klart den bedste ergonomiske kontorstol af de 3 her i artiklen. Samtidig har HaraTech formået at integrere form og funktion til en flot og gennemført kontorstol.

Andre gode tips til valg af ny kontorstol?

Jeg håber anmeldelsen her har været med til at hjælpe dig lidt med at vælge ny kontorstol. Jeg har koncentreret mig om ergonomiske kontorstole, fordi jeg selv har kigge i den retning.

Det er kun et lille udvalg jeg har taget med her i anmeldelsen. Men hvis du vil se flere stole vil jeg opfordre dig til at klikke ind på istol.dk – de har rigtig mange lækre kontorstole.

Skulle du sidde med gode tips til valg af kontorstol, anbefalinger af bestemte stole eller andre bemærkninger som kan hjælpe andre i deres søgen efter kontorstol vil det være super hvis du skriver en kommentar herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.