Papvin skal da i en vin dispenser – læs hvorfor!

Papvin skal da i en vin dispenser – læs hvorfor!

Sort vin dispenser

Er papvin nu også så dårlig?

Kært barn har som bekendt mange navne. Papvin, bag in box vin, bib vin og pose vin er blot nogle af de øgenavne vi kender. Alle er de en smule negativt ladet, og det er egentlig synd. Vinen fejler normalt ikke noget.

Selvfølge kan man komme ud for at vinen er dårlig, men det kan man så sandelig også med vin på flasker.

Populært i andre lande

I andre lande er det helt normalt at man henter sin vin I plastic beholdere ala dem vi kender fra sprinklervæske og eddike – bare rene selvfølgelig.

Her går man simplethen hen til den lokale vinbonde og tapper direkte fra vin tønden. Det er der selvfølgelig en vis charme ved, og det at hente sin vin får mere værdi. Det er ligesom når vi selv laver en æblekage af de æbler der kommer fra æbletræet i baghaven.

Men det gør jo ikke vinen dårligere.

Brug en vin dispenser

I dag kan man få et hav af forskellige vin dispenserer.

Der er nogle som er meget simple i deres design, hvor man bare sætter kassen med vin ned i holderen. Så er der de lidt mere avancerede hvor man tager posen med vin ud af den oprindelige kasse man købte den i, og sætter den i selve vin dispenseren.

Nogle er der gjort meget ud af designet, og andre kan man godt se at de bare er lavet fordi at syntes producenten at der skulle lave sådan en J

Mange holder sig fra at købe papvin, fordi de måske er lidt flove over at servere vin fra en pose i en papkasse. Det er ikke altid fordi vinen er dårligere end vin på flaske. Rent faktisk kan det tit vise sig at vinen er bedre, og billigere fordi man købe en stører mængde end hvis man køber det på flasker.

Man kan måske tale lidt om at ”skindet bedrager”, da vi jo er vant til at vin skal komme fra en flaske. Hvis man kommer posen fra en papvin i en flot vin dispenser, kan det vise sig at vinen pludselig smager bedre, for nu bliver den jo serveret på en flot og elegant måde.

Papvin vs. vin på flaske

Min lille konklusion er at papvin kan være lige så god som vin på flaske.

Jeg tror også af og til at vin på flasker kan være en smule dyre, hvis man kigger på kvalitet i forhold pris og mængde.

En ting som jeg helt klart vil anbefale er at købe papvin, når du skal holde fest for mange mennesker.

Find en flot vin dispenser, og sæt den enten på bordet så folk selv kan tage. Eller alternativt sæt den på buffeten, så man selv kan betjene sig.

Dermed får vinen en særlig plads, og man vil opdage at gæsterne vil rose vinen, fordi de ikke er forudindtaget af en letter slidt papkasse, som er blevet brugt til transport af vinen i.

En anden fordel ved papvinen i en vin dispenser er at man får iltet vinen når man hælder den op i glasset. Faktisk ser man jo også ofte at vin på flasker bliver hældt over i en flot karaffel, som så sættes på bordet, og derved også fjerner emballagen som vinen var i. Dette er selvfølgelig også for at ilte vinen.

I bund og grund tror jeg det er op til ens temperament om man er til papvin eller vin på flasker. Men klart er det at vinen i en vin dispenser ikke nødvendigvis er dårligere end vin på flasker.

Skål

Leave a Reply

Your email address will not be published.